Tandläkare Fredrik Edfeldt 

Din trygga Tandläkare på Östermalm

 

Jag som driver tandläkarpraktiken Tandläkare Östermalm heter Fredrik Edfeldt och arbetar med all sorts tandvårdsbehandling inklusive implantat och kirurgi. Jag har arbetat inom privattandvården sedan jag tog tandläkarexamen 1989. Därtill har jag också utbildat mig vidare inom bettfysiologi och har även gått flera utbildningar inom estetisk tandvård i bland annat USA och Tyskland.

 

Vårt mål är att du ska ha en trevlig upplevelse

Vi på Tandläkare Östermalm strävar efter att alltid ge en optimerad personlig tandvård under trevliga och smärtfria förhållanden. Vårt motto lyder: vem har sagt att man inte ska skratta under ett tandläkarbesök? Vi erbjuder professionell och högkvalitativ tandvård för alla behov och besvär och arbetar alltid med att använda moderna material och metoder för att kunna erbjuda optimal komfort för dig som klient hos oss.

 

Tandbehandlingar mot smärta i huvud, nacke och mun

 

Visste du att många besvär i huvud- och nackområdet liksom munnen faktiskt ofta beror på tandpressning eller tandgnissling? Med hjälp av en adekvat utförd bettskena kan dessa besvär avhjälpas eller lindras helt. Tack vare modern teknik med scanning av tänderna tar vi fram en mycket välpassande och komfortabel skena anpassad efter just dina besvär. Utformningen av skenan kan skilja sig åt beroende på typen av besvär. Men materialet den tillverkas i är alltid industriellt processad PMMA, ett material med utmärkta optiska egenskaper och hög reptålighet för att hålla hög kvalitet. Sedan 2017 har vi också arbetat med digital scanning istället för konventionella avtryck vid protetik. Det innebär att man slipper klet i munnen, perfekt för patienter med kväljningsreflexer. Vi utför även behandlingar mot snarkning med hjälp av högkvalitativa skenor från SomnoMed och Silencor. 

 

Framgångsrika samarbeten inom tandvård för bästa kundnöjdhet 

 

Jag arbetar sedan många år tillbaka med den oerhört skickliga tandteknikern Per Ekblom på Stockholm Dental Institute (SDI). Per Ekblom har blivit ackrediterad som första tandtekniker i Sverige av AACD, den största organisationen för estetisk tandvård i USA. Han erbjuder även dig som klient hos oss på Tandläkare Östermalm att via avancerade bildbehandlingsprogram få en uppfattning om behandlingens slutresultat redan innan. Sedan 2020 arbetar jag även med tandsköterska Maria Ramirez. Maria har lång erfarenhet från vårdsektorn och är en mycket uppskattad medarbetare på Tandläkare Östermalm, både bland klienter och personal. Vid mer avancerad kirurgi samarbetar jag med Per Jesslén som är oral kirurg på Karlakliniken. 

 

Östermalms specialist på estetisk tandvård

 

Då estetisk tandvård ligger mig extra varmt om hjärtat utför jag sedan några år tillbaka även legitimerade injektionsbehandlingar och fillers som komplement till det perfekta leendet. Injektionsbehandlingar kan både ge ett vackert leende och minskade tandbesvär. Det muskelrelaxerande material jag använder vid estetiska behandlingar på Tandläkare Östermalm kan även användas vid mycket uttalad bruxism, det vill säga tandgnissling och sammanbitna tänder. Injektionsbehandlingar kan dessutom vara effektivt för dig som lider av migrän.

Varmt välkommen att kontakta oss för att boka in ett besök för konsultation där vi går igenom dina förväntningar och undersöker dina förutsättningar!

 

 

Tandläkare Fredrik Edfeldt

Kontakta mig

Tandläkare Fredrik Edfeldt
Brantingsgatan 24
115 35 STOCKHOLM

 08 545 875 25

Boka tid